Díszzsebkendő

A díszsebkendő évszázadok óta jelen van a zakók szivarzsebében, azonban nem túl sok hasznát vették eredeti rendeltetése -egy nőnek nyújtani könnycsepp hullása esetén – alapján. Az utóbbi 5-10 évben a nyugatról elindult egy divathullám, miszerint minél mintásabb és egyedibb ez a pici dísz, annál szebb. Teljesen meg tudja változtatni egy ún. alap zakó jellegét.

Egy élére hajtott hófehér díszzsebkendő az öltözék eleganciáját növeli, míg egy rusztikusan összehajtott, mintás, könnyed anyagból készülő színes díszzsebkendő egy sportosan casual öltözék egyik fontos kiegészítője lehet.

Anyag tekintetében a legelterjedtebb a selyem vagy selyem hatású díszzsebkendők. Mára azonban akkora hagyománya van, hogy készülhetnek pamutból, gyapjúból, de akár fürdőruha anyagból is. 

Nem feltétlen szükséges a nyakkendővel megegyező minta vagy szín, a differencia jól áll e kettőnek. De ha valaki nem szeretne nyakkendőt viselni, az ing legfelső gombját hagyja kigombolva. Meg lesz az elegancia, egy könnyedebb köntösben. 

Sőt, téli hónapokban is szuperál a díszzsebkendő. Egy jól megválasztott zakó és garbó viseletekor.

hu_HUMagyar