Az örök: fekete

Egy fekete öltöny vagy zakó talán mára már minden férfi alapvető ruhadarabja lehetne. Esküvőre, protokolláris rendezvényre, elegánsabb alkalmakra is tökéletes választás, de akár egy farmernadrág kiegészítője is lehet egy nyári estén, sportzakóként használva.

Azonban fontos az anyagválasztás, az, hogy mennyire rugalmas, vékony és fényes darabról van szó.

Mutatunk most 3 fekete verziót. Megmutatjuk a különbségeket. Azokat is, amelyek elsőre nem mindenkinek jelentenek egetverő különbséget!

  1. szett: Szmoking: A szmoking évtizedek óta a báli hangulatot testesíti meg. Azonban az utóbbi években sokak -hagyományos vagy modernebb verzióját- vőlegény öltönyként hordják mellénnyel vagy mellény nélkül. Klasszikus (ámbár szűkített) vonalvezetés, 1 gombos verzióban, mandzsettagombos inggel, díszzsebkendővel. 
  2. szett: Mintás, francia anyagból készülő fekete öltöny: A klasszikustól eltérő, ívelt bezec rész, fekete anyaggal behúzott gombok, mandzsettagombos inggel párosulva. Lehet egy protokolláris eseményre készült együttes, de akár báli vagy esküvő-szettként is funkcionálhat.
  3. szett: A klasszikus. Sportzakóként farmerral, de kétrészes öltönyként egy tökéletes üzleti öltöny. Megfelel megbeszélésekre, konferenciákra, esetlegesen állásinterjúra. A színes nyakkendő pedig lendületessé teszi a szettet. De jó kiegészítő lehet, ha viselőjének kísérője van, annak a ruhája pedig legalább színben megegyezik a nyakkendőben található színek egyikével.

3 különböző fekete öltöny, mégis mindegyik más-más értelmet nyer. Vannak átfedések, tehát 1 eseményre akár többet közülük nyugodtan lehet viselni, mégis az alapvető különbségek azért fellelhetőek az öltönyök viselése során. 

hu_HUMagyar